Harlingen 

Het is slechts een kleine wandeling naar het historische centrum van Harlingen. Nergens in Europa vind je een plek waar op een vergelijkbaar aantal vierkante meters zoveel met zorg gerestaureerde monumenten herinneren aan een levendig handelsverleden.

Parmantige pakhuizen, prachtige patriciërswoningen, levendige binnenhavens, grachten en bruggetjes kleuren de binnenstad. Voeg daar een bruisend winkelaanbod, een museum en een keur aan cafés, restaurants en fijne terrasjes aan toe en je hebt alle redenen om Harlingen graag te willen zien en beleven!

Terschelling en Vlieland

Vanaf Villa Singelzicht ben je in een oogwenk bij de veerboot naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland, onderdeel van UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee. De eilanden hebben zowel qua natuur en cultuur veel te bieden. En als je geluk hebt zie je onderweg ernaartoe misschien zelfs wel een paar zeehonden!

Leeuwarden

Vanaf Harlingen is het ongeveer 20 minuten rijden naar Leeuwarden. Een bezoek aan de Friese hoofdstad is meer dan de moeite waard. Bezoek hier bijvoorbeeld het Fries Museum, de iconische scheve toren Oldehove of de vroegere gevangenis de Blokhuispoort (nu een cultureel centrum met museum, bibliotheek, hotel, restaurant en verschillende winkeltjes). Een bezoek aan de stinzen (voormalige woningen van de vroegere Friese adel) en bijbehorende tuinen in de pittoreske dorpjes Jelsum en Cornjum ten noorden van Leeuwarden is ook zeker aan te raden.